Over Rijke Pa

RijkePa.nl is ontstaan uit mijn eigen behoefte om mijn kennis en ervaringen als ondernemer en belegger vast te leggen en te delen. Na het lezen van het boek ‘Rich Dad, Poor Dad‘ van Robert Kiyosaki, vielen er heel veel puzzelstukjes voor mij op zijn plaats. Met als belangrijkste conclusie: geld moet voor mij werken in plaats van dat ik voor geld werk.

Ik heb al vanaf mijn 14e bijbaantjes gehad en ons gezin was echt typisch modaal. Na de middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde en ben ik eerst maar eens een poosje gaan werken. Na verloop van tijd vond ik dat ik wel meer in mijn mars had en ben ik toch maar gaan studeren. Want tja: daarmee vergroot je je kans op een goede baan, toch? Ik had eigenlijk niet echt een duidelijke visie of richting. Gelukkig was ik wel altijd ondernemend. Naast mijn studies op het HBO en de universiteit was ik altijd al bezig met techniek, internet, ondernemen (of beter: van alles en nog wat proberen) en natuurlijk geld verdienen. Al maakte ik ook graag alles weer op… Sparen? Beleggen? Later? Daar was ik niet mee bezig. Uitgaan, brommers en later auto’s leken op dat moment belangrijker… Ik heb zelf namelijk reen rijke pa (wel een hele lieve trouwens, ook niet onbelangrijk!). Ik was dus voornamelijk op mezelf aangewezen. Met RijkePa.nl wil ik de rijke vader zijn voor iedereen die dat wil. Oh ja: ik vind dat het ook eens hoog tijd wordt dat we samen wat vaker over geld praten.

Inmiddels ben ik 36 en kan (en mag) ik mij succesvol ondernemer noemen en ben ik (mede)eigenaar van een middelgroot IT-bedrijf met meerdere buitenlandse vestigingen. Vanaf de grond opgebouwd, samen met twee bekenden en tot op heden nog steeds lekker aan het bedrijf aan het bouwen. Ik zeg bewust aan omdat in je bedrijf werken geen ondernemen is! Een bedrijf opbouwen gaat uiteraard niet zonder tegenslag en deel ik graag stukjes van mij reis als ondernemer. Naast ondernemen heb ik een deel van mijn geld belegd op de beurs op de beurs, ben ik vanaf 2015 actief bezig met crypto en mag ik mijzelf vastgoedbelegger noemen met de aankoop van mijn eerste beleggingspand in 2021.

Omdat ik niet geloof in een traditionele 40-urige werkweek (het liefst véél minder!), heb ik genoeg vrije tijd om te genieten van mijn gezin bestaande uit vrouw, drie kinderen, een hond, kat en een stel kippen. Ook hou ik van mooie auto’s, motoren en zo nu en dan een horloge. Alhoewel dit niet de hoofdmoot zal zijn op RijkePa.nl, zal ik hier vast wel eens een post aan wijden…

Omdat ik veel persoonlijke én financiële informatie deel en openbaar maak, blijf ik liever anoniem en schrijf ik onder het pseudoniem Rijke Pa.

PS: Uiteraard is niets op deze website financieel advies en ben jij altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt!